Als u hiernaast naar het colofon kijkt, ziet u dat we de redactie in de afgelopen tijd flink hebben kunnen uitbreiden. Helen Gaasbeek, Gerben Mourik, Nelleke Plomp en Ellen van der Sar kwamen ons team versterken en ze hebben nu al bewezen dat zij frisse ideeën en nieuwe perspectieven meebrengen.

U ziet ook één naam niet meer, namelijk die van onze secretaris Heleen Gierveld. Zij liep al langer met het idee om te stoppen omdat haar eigen uitgeverij en het opzetten van een nieuwe onderneming haar eigenlijk geen tijd meer lieten voor Laetare. Maar telkens weer vond ze het werken aan ons blad veel te leuk om er zomaar mee op te houden. Totdat zij in contact kwam met Ellen van der Sar. Aan Ellen kon zij Laetare met een gerust hart overlaten.

Met haar eigen uitgeversachtergrond had Heleen een beslissende inbreng bij de vernieuwing van ons tijdschrift en bij de overgang van Eredienstvaardig naar Laetare. In de redactievergaderingen was zij altijd degene die ons met onorthodoxe vragen het vuur aan de schenen legde en die telkens weer met out-of-the-box-oplossingen kwam. Met een feestelijke toespraak, cadeau en bloemen hebben we van haar afscheid genomen. Heleen, heel veel succes gewenst met je werkzaamheden en ontzettend bedankt voor je vele werk voor Laetare. Inmiddels heeft Ellen het secretariaat daadkrachtig en doortastend opgepakt. We heten Ellen van harte welkom en wensen haar heel veel plezier in de nieuwe functie.

Ondertussen houdt u weer een nieuw nummer van Laetare in handen met een waaier aan interessante artikelen en hopelijk nieuwe inspiratie voor uw werk in de liturgie.

namens de redactie,
Ekkehard Muth

 

Inhoud:

  • Deelnemen aan ‘Youth worship’
  • Vieren in de Willem de Zwijgerkerk
  • De kerk als gastvrouw – Op Goed Gerucht
  • De zesde zondag van Advent – Kerken tussen Belgische bieren
  • Het orgel als bijvangst – Interview met Eriko Mikami
  • Paasdatum – Liturgisch Leesplankje
  • Tekst-, beeld- en liedsuggesties voor de liturgie
  • Boekbesprekingen, bijeenkomsten, websites.

Bekijk een paar pagina’s op uw scherm >>

 

Andere nummers